Twitter d'Angel Nieva

dimarts, 28 d’agost del 2012

Connectivitat a mitges

Espanya encara no disposa de xarxa 4G, evolució de l'actual xarxa mòbil 3G. I no ens hagués importat molt potser si els nous productes de la companyia pionera en revolucionar la tecnologia de consum dels últims anys, Apple, no l'hagués incorporat ja en els seus nous models d'iPhone (5) i d'Ipad (3). Ambdós productes estan preparats per utilitzar la xarxa 4G (encara que sobre el iPhone 5 encara existeixen dubtes), que permet una velocitat de descàrrega que supera els 40 megabytes per segon i al voltant dels 10 megabytes per segon de pujada.

De vegades la innovació i els early-adopters provoquen grans canvis, i aquest és un d'ells. A més, la resta de fabricants començaran a implantar 4G en els seus dispositius progressivament. Així que els diferents països han d'adaptar les seves infraestructures a aquestes noves tecnologies per poder donar un servei de qualitat a les empreasas en particular ia la població en general, a través dels diferents operadors.

El Consell de Ministres del passat 24 d'agost va aprovar un acord pel qual s'implanta el pla per al adopció de la tecnologia 4G en els mòbils. Ja anem tard, com sempre, perquè es preveu que fins a finals de 2015 no estigui implantat 4G de forma massiva a Espanya. A veure per quina versió d'iPad i iPhone anem per aquelles dates.