Twitter d'Angel Nieva

dissabte, 10 de maig del 2014

Espionatge 2.0

Darrerament, arran del cas Snowden, han sortit a la llum nombroses notícies sobre l'espionatge a les telecomunicacions que han dut a terme nombrós governs (EUA, França, Alemanya, etc.) I hem posat el crit al cel al saber-ho. Potser ens esperàvem que això d'espiar era només cosa del cinema?

És clar que el que no poden fer els serveis d'intel·ligència és recopilar informació dels ciutadans, sense una ordre judicial . No obstant això, l'eclosió tecnològica que hem viscut en els últims anys han permès que anem deixant el nostre rastre a internet fem el que fem amb la majoria de serveis massius actuals. A Facebook expliquem la nostra vida, tant a través de paraules com d'imatges, els mòbils a través dels quals fem aquestes fotografies poden marcar cadascuna d'elles amb la posició GPS on s'han pres, imatges que també pugem a Instragram, per la qual cosa qualsevol pot saber en quina data i hora es van prendre aquestes fotografies.

A més, els usuaris dels mateixos mòbils que estiguin loguejats amb un compte Google o utilitzin els seus serveis, veuran com Google pot mostrar en pantalla els seus itineraris a través de la triangulació de les antenes de telefonia . Aquest últim punt es pot comprovar en https://maps.google.com/locationhistory/b/0 . Si introduïm aquesta URL al navegador , podrem veure per cada dia la ruta que hem seguit i on hem anat, amb un error de 500 metres.

Per sorprenent que també sembli, fa unes setmanes LG va confirmar que a través dels seus televisors amb tecnologia Smart TV obté dades dels canals que miren els seus usuaris, els fitxers que tenen en les memòries USB i els discs durs que connecten al seu televisor. Tot això, segons el fabricant, per poder personalitzar la publicitat, per exemple, als gustos de cada persona. Però la cosa va més lluny. A petició d'un fabricant de televisors, que va encarregar un test de seguretat a una empresa experta, a dia d'avui ja s'ha aconseguit hackejar televisors, accedir a la càmera que porten alguns incorporades i gravar a qui aquest mirant la televisió en aquell moment .

Posats a llançar teories conspiratives, què millor per a un servei d'intel·ligència que la gent, els mateixos ciutadans, ens haguem tornat bojos comprant mòbils d'última generació que poden ser rastrejats fins i tot des d'un simple navegador, que estiguem inundant les nostres cases amb Smart TV ( 10 milions a tot l'estat Espanyol) a través dels quals ens poden veure quan vulguin i que expliquem la nostra vida a través dels diferents serveis que empreses americanes han creat a Internet. El món ideal de qualsevol servei d'intel·ligència de qualsevol país! Que ni es molestin en investigar perquè nosaltres mateixos proveïm la informació.

Recordem que la millor manera de no estar a internet , és definitivament, no ser-hi.